Körülbelül 77 millió Indiában szenved cukorbetegségben, legtöbbjük a városi területen, így az ország a legtöbb cukorbetegek a világon. A 2-es típusú cukorbetegség, amelyben a szervezet ellenáll az inzulin hatásának, ami fokozott vércukorszinthez vezet, gyakoribb hazánkban. A cukorbetegség, más néven Diabetes mellitus, olyan krónikus anyagcsere-betegségek csoportja, amelyek magas vércukorszintet (glükóz) eredményeznek. Testünk egy inzulin nevű hormonnal rendelkezik, amely csökkenti a vércukorszintet.

Diabetes mellitusban a szervezet vagy nem termel elegendő inzulint, vagy nem képes hatékonyan használni, ami a glükóz vérszintjének emelkedését eredményezi. Kezelés nélkül ez károsíthatja az idegeket, a szemeket, a veséket és más szerveket.

Szükség van a vércukorszintjük ellenőrzésére

1Indiában mintegy 77 millió ember szenved ebben az egészségi állapotban, legtöbbjük a városi területen, így az ország a legtöbb cukorbetegek a világon. 1. típusú cukorbetegség, autoimmun betegség, ahol a hasnyálmirigy sejtjei elpusztulnak, ami csökkent vagy nem termel inzulint. Az 1-es típusú cukorbetegségben diagnosztizált embereknek inzulin injekció beadásával kell szabályozniuk vércukorszintjüket. Ez a cukorbetegség egyik leggyakoribb típusa a 30 év alatti embereknél, de bármilyen életkorban előfordulhat.

2 es típusú cukorbetegség, amelyben a szervezet ellenállóvá válik az inzulin hatásával szemben, ami a vércukorszint emelkedéséhez vezet. Ebben az állapotban a hasnyálmirigy inzulint termel, de vagy nem megfelelő mennyiségben, vagy az inzulin nem működik hatékonyan. Sokkal idősebb felnőtteknél, 40 évesnél idősebb embereknél fordul elő, de gyermekkorban is előfordulhat. A 2-es típusú cukorbetegség bizonyos életmódbeli módosításokkal, például egészséges táplálkozással, testmozgással és súlycsökkentéssel szabályozható.

A Prediabetes akkor fordul elő, ha a vércukorszint magasabb a normálnál, de nem elég magas ahhoz, hogy 2-es típusú cukorbetegségben diagnosztizálható legyen. A terhességi cukorbetegség a terhesség alatt magas cukorszint, amelyet a placenta inzulin blokkoló hormonjainak termelése okoz. Lehet, hogy nem tapasztalják a cukorbetegség tüneteit.

A 2-es típusú diabetes Mellitus gyakoribb hazánkban. A kockázati tényezők közé tartozik az elhízás, az ülő életmód, a családi anamnézis, az életkor, a magas vérnyomás vagy a koleszterin, valamint bizonyos mértékig a verseny. A cukorbetegséget nem lehet teljesen felszámolni, miután megtörtént. Azonban lehet kezelni és kontrollálni jótékony lépéseket tett annak megelőzésére. Íme néhány életmódbeli változás, amelyet az orvosok javasolnak a cukorbetegség kezelésére.

Kiegyensúlyozza a vérnyomást, tökéletes kontroll alatt tartsa

2Típusú cukorbetegség a  típusú cukorbetegség befolyásolja a szervezet inzulinhasználatát. Míg a test még mindig inzulint termel, ellentétben az I. típussal, a test sejtjei nem reagálnak rá olyan hatékonyan, mint egykor. Ez a cukorbetegség leggyakoribb típusa, a National Institute of Diabetes and emésztőrendszeri és Vesebetegségek szerint, és erős kapcsolatban áll az elhízással.

Próbálja meg fenntartani a vércukorszintjét, ha lehetséges. Tudod kezelni, hogy a kiegyensúlyozott étrend mellett gyógyszeres kezelés, tevékenység. Egyensúlyozza a vérnyomást, tartsa tökéletes ellenőrzés alatt. Soha nem érheti el a 140/90 határértéket. A cukorbetegség kialakulása által okozott egészségügyi problémák csökkentésére irányuló munka az állapot romlásának megállítása érdekében.

A vér koleszterin és triglicerid (lipidek) normális szintjének fenntartása. Ne növelje a súlyát, bár a cukorbetegség által okozott gyakori éhség miatt nehéz lehet. Tehát a normál súly fenntartása érdekében ajánlott rendszeresen gyakorolni. Folyamatosan ellenőrizze a vércukorszintjét és vérnyomását otthon, nem pedig az orvos havi szűréseit. Segít azonnali lépéseket tenni. Tervezze meg, hogy mit és mennyit szeretne enni minden intervallumban.

A kiegyensúlyozott étrend és étkezési terv követése elengedhetetlen. Ne felejtse el fenntartani a rutinszerű találkozókat az egészségügyi szolgáltatóval, és látogasson el az orvos által előírt rendszeres laboratóriumi vizsgálatokra. Az egyik legjobb kezelés az 1-es típusú cukorbetegség gyógyszeres kezelésén keresztül inzulin. Segít helyettesíteni a hasnyálmirigy munkáját, ennek az állapotnak a fő oka.

A veszélyes szövődmények kockázata

3A diabéteszes betegek által előírt és általánosan használt inzulin négy fő típusa létezik. Mindegyikük különbözik attól, hogy milyen gyorsan dolgoznak, valamint a hosszú élettartamuk. A 2-es típusú.Diabetes Mellitus az idősek körében nagy gondot jelent, mivel ez a korcsoportba tartozó embereket érintő leggyakoribb betegség. Indiában a 2-es típusú prevalencia aránya az idős populációban körülbelül 30% volt. A betegség szövődményei befolyásolják az idősek életminőségét. A cukorbetegség növeli a kardiovaszkuláris mortalitás kockázatát is.

A cukorbetegség olyan állapot, amely rontja a szervezet képességét a vércukorszint, más néven vércukorszint feldolgozására.Az Egyesült Államokban a 18 évesnél idősebb, diagnosztizált és nem diagnosztizált cukorbetegek becsült száma 30,2 millió. Ez a szám a lakosság 27,9-32,7 százalékát teszi ki.Folyamatos, gondos kezelés nélkül a cukorbetegség cukrok felhalmozódásához vezethet a vérben, ami növelheti a veszélyes szövődmények, köztük a stroke és a szívbetegség kockázatát.

Különböző típusú cukorbetegség fordulhat elő, az állapot kezelése a típusától függ. A cukorbetegség nem minden formája abból ered, hogy egy személy túlsúlyos vagy inaktív életmódot vezet. Valójában néhány gyermekkor óta jelen van. Három fő diabétesz típus alakulhat ki: az 1-es, a 2-es típusú és a terhességi cukorbetegség I. típusú cukorbetegség: fiatalkori cukorbetegségnek is nevezik, ez a típus akkor fordul elő, amikor a szervezet nem termel inzulint. Az I. típusú cukorbetegségben szenvedő emberek inzulinfüggők, ami azt jelenti, hogy napi mesterséges inzulint kell bevenniük, hogy életben maradjanak.

Terhességi cukorbetegség: ez a típus a terhesség alatt nőknél fordul elő, amikor a test kevésbé érzékeny az inzulinra. A terhességi cukorbetegség nem fordul elő minden nőnél, és általában a szülés után megszűnik.t.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *