Az ízületi fájdalomtól eltérően az izomfájdalmat leggyakrabban egy adott izom túlzott használata, törzse vagy sérülése okozza  ez gyakori a sportolók és az emberek között, akik hosszú inaktivitás után kezdik el gyakorolni. Az izomfájdalom azonban a szervezetben fellépő betegség vagy fertőzés következménye is lehet, ahol a tünetek tükrözhetik az ízületi fájdalmat az egyének fájdalmat érezhetnek az izmaikban az influenza, a krónikus fáradtság szindróma és a hypothyreosis miatt.

Egészségügyi feltételek, amelyek okozhatnak izomfájdalom, valamint az ízületi fájdalom, közé tartozik a Lyme-kór,  fibromyalgia, és polymyalgia rheumatica izom fájdalomcsillapítás lehet elérni néhány különböző módon, beleértve a masszázs, alkalmazása jég csökkenti a fájdalmat, és pihen az érintett területen ez is segíthet, hogy finoman nyúlik az izmok, és elkerüljék a nagy hatású és súlycsökkentő gyakorlatokat, amíg az izom meggyógyul.

Gyakori a túlzott használat vagy sérülés

1Az izomfájdalom, amelyet a nyak merevsége, a test egy részének mozdulatlansága, láz vagy hányás kísér, valami komolyabb jele lehet, amelyet orvosnak kell ellenőriznie. Az izomfájdalom (myalgia) rendkívül gyakori. Szinte mindenki kellemetlen érzést tapasztalt az izmokban egy bizonyos ponton. Mivel a test szinte minden részén izomszövet van, az ilyen típusú fájdalom gyakorlatilag bárhol érezhető. Az izomfájdalmaknak és fájdalmaknak azonban nincs egyetlen oka sem.

Míg a túlzott használat vagy sérülés gyakori, vannak más lehetséges magyarázatok a folyamatos kényelmetlenségre. Az izomfájdalmak enyhítése otthon. Az izomfájdalmak gyakran jól reagálnak az otthoni kezelésre. Néhány intézkedés, amit megtehetsz, hogy enyhíti az izom kényelmetlenséget a sérülések, valamint a túlzott használat közé tartozik a test azon területének pihentetése, ahol fájdalmat vagy fájdalmat tapasztal vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót jég alkalmazása az érintett területre a fájdalom enyhítésére és a gyulladás csökkentésére. A törzs vagy a rándulás után 1-3 napig használjon jeget, majd 3 nap után megmaradó fájdalom esetén hőt alkalmazzon.

Egyéb intézkedések, amelyek enyhíthetik az izomfájdalmat, a következők óvatosan nyújtva az izmokat a nagy hatású tevékenységek elkerülése az izomfájdalom megszűnéséig a súlyemelés elkerülése, amíg az izomfájdalom meg nem oldódik
időt ad magának a pihenésre stresszoldó tevékenységeket és gyakorlatokat végez, mint például a jóga és a meditáció a feszültség enyhítésére.

A kiszáradt ember izomfájdalmat tapasztalhat

2Az izomfájdalom felnőtteknél és gyermekeknél is előfordulhat. Sok esetben a fájó és fájó izmok miatt nem kell aggódni, és orvosi kezelés nélkül megoldódnak.  Az izomfájdalom azonban néha egy mögöttes betegség tünete lehet. Egy személy izomfájdalom, fájdalom, mert nem kap a megfelelő táplálkozás a diéta. A D-Vitamin különösen fontos szerepet játszik annak biztosításában, hogy az izmok megfelelően működjenek. A D-Vitamin segít a kalcium felszívódásában, a hiány hipokalcémiához vezethet. A hypocalcaemia olyan állapot, amelyben a vér kalciumszintje alacsony, ami az izmok mellett a csontokat és szerveket is befolyásolhatja.

A dehidratált személy izomfájdalmat tapasztalhat.Elegendő mennyiségű víz fogyasztása létfontosságú ahhoz, hogy a test megfelelően működjön, mivel megfelelő folyadékok nélkül gyorsan leállhat. A kiszáradás miatt az alapvető testi funkciók, például a légzés és az emésztés nehezebbé válnak. Az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy mennyi vizet isznak. Az ajánlott mennyiség naponta 6-8 pohár víz. Ha a meleg időjárás vagy a testmozgás a szokásosnál jobban izzad, akkor többet kell inni.A törzsek, rándulások és egyéb sérülések izomfájdalmat és kellemetlenséget okozhatnak.

Az emberek azt tapasztalhatják, hogy a test egy bizonyos területe merevvé válik, ha megsérül. Az izmok húzása izomfájdalmat is okozhat. Egyes rándulások és törzsek nem igényelnek kezelést, de egy személynek pihennie kell, vegye át a pultot (OTC) fájdalomcsillapítókat, vagy használjon hőcsomagot a tünetek enyhítésére. Ha azonban a sérülés jelentős fájdalmat okoz, korlátozza a normális mozgást, vagy idővel nem javul, tanácsos orvoshoz fordulni.

A test kommunikál

3Ez a nézet hamis, és a fő oka az állandó fájdalom a legtöbb egyén. A fájdalom akkor keletkezik, amikor az agy megérti, hogy valódi veszélyt jelent a testszövetre, és hogy valamit meg kell tenni. A fájdalmat ezután a cselekvés jeleként kell érzékelni. Jelenleg az Egyesült Államok fájdalom társasága és a fájdalom tanulmányozására létrehozott Nemzetközi Szövetség a fájdalom ezen klasszikus definícióját használja kellemetlen szenzoros és érzelmi tapasztalat, amely tényleges vagy potenciális szövetkárosodással jár, vagy amelyet az ilyen károsodás szempontjából ismertetnek.

Sajnos ez a meghatározás nem írja le megfelelően a fájdalom valódi célját. Bár a fájdalom kellemetlen élmény, fő célja nem egyszerűen kellemetlen, vagy megpróbálja tájékoztatni a testet a sérülésről. A fájdalom elsősorban olyan veszélyjelzés, amely cselekvéshez vezet. A fájdalom nem ellenség, hanem annak a jele, hogy a test kommunikál az agyával, és azt mondja, hogy “nem vagyok rendben vagy “amit csinálsz, nem megfelelő számomra, csinálj valamit.

Ebben az értelemben a fájdalom szerves része az életfenntartó rendszerünknek, mivel minden fenyegetés fájdalomként értelmezhető. Bár fájdalmat érzünk a testünkben, valójában csak az agy szintjén létezik. A fájdalom olyan folyamat, amely több tényezőt is magában foglal jelek formájában, amelyeket a testünk számos rendszere biztosít. Ezek a jelek bombázzák az agyat olyan információkkal, amelyeket az agy szűri annak érdekében, hogy agresszió esetén a legmegfelelőbb választ biztosítsa (minden típusú stressz).

A test és az agy különböző rendszereiből származó bemenetek és kimenetek gyűjteményét Ronald Melzack fájdalomkutató neuromatrixnak nevezte el. Így a test minden rendszere összekapcsolódik egymással, ezért mindegyik hatással van a fájdalomra, akár létrehozásában, akár eltűnésében.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *