Mentor Magazin - 1118 Budapest, Ménesi út 11-13. - Telefon/fax: 269-2730 - Telefon: 301-0077      Belépés - Regisztráció - 2017. szeptember 21., csütörtök
FŐOLDAL RÓLUNK HÍREK PROGRAMAJÁNLÓ A MAGAZIN ARCHÍVUM MÉDIAAJÁNLAT PARTNEREINK
HÍREK 
Ugrás a legutóbb kommentelt hírekhez!
Keresés ebben a rovatban
Rovatválasztó
2011. július 22. 20:15
Elhelyezkedési esélyek

2011. május 24. 07:51
Divat- és hiányszakmák

2011. május 23. 08:34
Idén is megpályázható a fogyatékosság-barát munkahely elismerés

2011. március 28. 19:29
Átlagjövedelmek alakulása – korcsoportonként

2011. március 16. 21:40
Az osztrákok a magyar munkavállalókat részesítik előnyben

2011. február 8. 07:43
Diplomás pályakövetés

2010. november 5. 15:19
Fiatal Vállalkozók Hete harmadik alkalommal Magyarországon is

2010. október 11. 11:50
Youth on the Move – Mozdulj! Európa vár!

2010. szeptember 20. 17:01
Álláskeresők csökkentett bérigénnyel

2010. július 28. 07:23
Álláspiaci változások 2010 első felében

2010. június 24. 20:15
Karrierlehetőségek alapszakonként

2010. május 19. 08:11
MENNYI ÉR MA A DIPLOMA?

2009. április 23. 11:43
A fejvadászok szerint hiány van IT-mesterekből, főként szoftverfejlesztőkből

Hírek – www.mentormagazin.hu

Rovatunk legalább hetente frissül. Jó böngészést, beszélgetést kívánunk!

     

Oldalak: 1 
2011. július 22. 20:15
Elhelyezkedési esélyek

A Workania.hu internetes állásportál munkatársai azt vizsgálták legutóbbi felmérésükben, hogy milyen esélyekkel számolhatnak a munkaerőpiacon az álláskeresők nemük, életkoruk, iskolai végzettségük, szakmai tapasztalatuk alapján. A kutatók azt vizsgálták, hogy az álláshirdetésre jelentkezők önéletrajzait milyen gyakran nézik meg a munkaerőt keresők – a tanácsadó cégek vagy a munkaerőt alkalmazni tervező vállalatok kiválasztást végző munkatársai. Összefoglalónkban kiemelünk néhány érdekes adatot a kutatás eredményeiből. A felmérés összes adatait figyelembevéve, általánosítva kijelenthető, hogy a férfi álláskeresők esélyei jobbak ma az álláspiacon.
  Tovább >>>
2011. május 24. 07:51
Divat- és hiányszakmák

Húsz évvel ezelőtt a diploma a biztos megélhetést és magas státuszt jelentette, mára azonban egyáltalán nem garantált, hogy egy friss diplomás probléma nélkül, a végzettségének megfelelően el tud helyezkedni. Túlkínálat alakult ki a diplomásokból a magyar munkaerőpiacon, míg a szakmunkásokból soha nem látott hiány van.
  Tovább >>>
2011. május 23. 08:34
Idén is megpályázható a fogyatékosság-barát munkahely elismerés

Idén is pályázhatnak a FOGYATÉKOSSÁG-BARÁT MUNKAHELY elismerésre azok a munkáltatók, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. Az elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket teljesítő munkáltatóknak. A projektet a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal támogatja.
  Tovább >>>
2011. március 28. 19:29
Átlagjövedelmek alakulása – korcsoportonként

A Workania által működtetett www.fizetesek.hu internetes bérfelmérés munkatársai legutóbbi kutatásukban a különböző korosztályokhoz tartozó munkavállalók által megadott fizetési adatokat hasonlították össze. A felmérésből kiolvasható, hogyan alakulnak az átlagjövedelmek az egyes megyékben a pályán eltöltött évek változásával.
  Tovább >>>
2011. március 16. 21:40
Az osztrákok a magyar munkavállalókat részesítik előnyben
Május 1-től nyílik meg az európai munkaerőpiac


Az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott államok, így Magyarország számára is idén május 1-jén nyílik meg teljesen az európai munkaerőpiac. Ennek kapcsán Magyarország nyolcadik legnagyobb foglalkoztatója, az ausztriai központtal működő Trenkwalder kutatást végzett közel 400 osztrák vállalat részvételével, hogy felmérje a magyar munkaerő elhelyezkedési esélyeit. Az eredmények bíztatóak.
  Tovább >>>
2011. február 8. 07:43
Diplomás pályakövetés
Mennyire sikeresek a „bolognások” a munkaerőpiacon?


A bolognai alapképzés első végzettjei jól tudják kamatoztatni oklevelüket álláskereséskor, majdnem 50 százalékuk ugyanakkor továbbtanul – akár munka mellett is – például mesterképzésen. A munkaerőpiac nagyjából úgy kezeli a bachelor képzés diplomásait, mint a korábbi főiskolai oklevéllel rendelkező pályakezdőket. Igaz, fizetésük és elégedettségük valamivel alacsonyabb az átlagnál, de ez talán abból is adódik, hogy a munkáltatók még nem ismerik az új képzésben rejlő lehetőségeket és tartalmat. Többek között ezek derültek ki az Educatio Nonprofit Kft. kutatásából, amelyet a Diplomás Pályakövető Rendszerben található intézményi adatok alapján végzett. Az elemzők azt vizsgálták, hogy az új képzési rendszerben elsőként végzett generáció mennyire volt sikeres bachelor (BSc/BA) oklevelével a munka világában.
  Tovább >>>
2010. november 5. 15:19
Fiatal Vállalkozók Hete harmadik alkalommal Magyarországon is
100 országban 40 ezer eseményre 10 millió résztvevőt várnak


November 15 és 21. között ismét megrendezik a világ száz országában, 40 ezer eseménnyel és tízmillió résztvevővel a Fiatal Vállalkozók Hetét (Global Entrepreneurship Week). Ez az a hat nap, amikor és ahol minden vállalkozó kedvű és magát aktívnak érző fiatal számára lehetőség nyílik feltérképezni a gazdasági élet kínálta lehetőségeket és megismerkedhetnek egymással, valamint olyan sikeres gazdasági szereplőkkel, akik megfelelő tanácsokkal és inspirációval tudnak szolgálni az új vállalkozásokat illetően.
  Tovább >>>
2010. október 11. 11:50
Youth on the Move – Mozdulj! Európa vár!

A fiatalok munkaerőpiacon történő sikeres helytállásához szükséges tudás, készségek és tapasztalatok megszerzésében nyújt segítséget a Youth on the Move kezdeményezés, amely ennek érdekében 28 kulcsfontosságú intézkedést tartalmaz – mondta el Jan Truszczynski, az Európai Bizottság Oktatásügyi és Kulturális Főigazgatóságának főigazgatója a program budapesti nyitórendezvényén, október 8-án. A program célja, hogy Európa minden fiataljának minőségi oktatást, képzést és gyakorlatot biztosítson.
  Tovább >>>
2010. szeptember 20. 17:01
Álláskeresők csökkentett bérigénnyel

A Workania internetes állásportál (www.workania.hu) munkatársai legutóbbi kutatásukban azt vizsgálták, hogy az év második negyedévében hogyan változott az álláskeresők által az önéletrajzokban megadott elvárt bérek átlagos nagysága. 2010 második negyedévében a munkavállalók átlagosan 156.800 forintot kértek az álláskeresés során, ez 8%-kal kevesebb, mint az egy évvel korábbi átlag (170.400 Ft).
„Az álláskeresők hajlandóak akár 30%-kal kevesebb bérért is elmenni dolgozni, mint amennyit valójában kereshetnének. Ennek legfőbb oka a magas munkanélküliség, ezért az álláskeresők az utóbbi egy évben lejjebb vitték az igényeiket” –hangsúlyozta Ficza János, a Workania pr-munkatársa.
  Tovább >>>
2010. július 28. 07:23
Álláspiaci változások 2010 első felében

A Workania internetes állásportál (www.workania.hu) legutóbbi kutatásában a munkaerőpiac változásait vizsgálta az álláskeresők és a megjelenő hirdetések tükrében. A 2010-es év első félévében aktív álláskeresők és a meghirdetett állásajánlatok számát hasonlították össze az előző év azonos időszakának adataival.
Az eredmények alapján a munkaerő kereslet válság utáni enyhe növekedésére következtethetünk, ugyanis 6,1%-kal több volt az álláshirdetések száma ez év első félévében, mint egy évvel korábban. A honlap adatai szerint ugyanakkor az álláskeresők száma is 18,8%-kal nőtt.
  Tovább >>>
2010. június 24. 20:15
Karrierlehetőségek alapszakonként

Új szolgáltatásokkal bővült a főként frissdiplomásoknak szóló diplomantul.hu. Az önismereti és karriertesztek mellett immár tizennégy képzési terület alapszakjaira jellemző karrierlehetőségekről is értesülhetnek a januárban indult portál olvasói. A diplomantul.hu célja, hogy segítséget nyújtson a frissdiplomásoknak a karriertervezésben, de az oldal hasznos a hallgatók és a felvételi előtt állók számára is. A bemutatott alapszakok száma csaknem ötven, a lista azonban folyamatosan bővül.
  Tovább >>>
2010. május 19. 08:11
MENNYI ÉR MA A DIPLOMA?

Mindannyian tudjuk, hogy a felsőfokú tanulmányok sok pénzbe kerülnek, akár saját zsebből fizeti a diák vagy annak hozzátartozója, akár államilag finanszírozott a képzés. A pénzráfordítás mellett sok energiát is kell belefektetni, amíg a diploma kézhezvételéig eljut valaki. És utána mi következik? A Workania állásportál által működtetett www.merces.hu fizetési felmérés legutóbbi kutatásában azt vizsgálta, mennyit ér ma (2010-ben), ha valaki az érettségi megszerzése után kezd dolgozni, vagy ha friss diplomájával a zsebében lép az álláspiacra. A kutatás különböző területeken pályakezdő fiatalok átlagfizetéseit hasonlította össze.
  Tovább >>>
2009. április 23. 11:43
A fejvadászok szerint hiány van IT-mesterekből, főként szoftverfejlesztőkből

A gazdasági válság egyik legfájdalmasabb tünete, hogy egyre több munkahely szűnik meg és a frissdiplomások nem tudnak végzettségüknek megfelelően elhelyezkedni. Aki azonban fellép valamelyik online-állásközvetítő honlapra, meglepődve tapasztalhatja, hogy hirdetések egész arzenálja zúdul rá. A szabad állások tetemes hányada programozót, info-technológiai, azaz IT-szakembert keres, ugyanis informatikai területen jól képzett szakemberekből a rendelkezésre álló számnál sokkal többet fel tudna szívni a munkaerőpiac.
  Tovább >>>
© 1998-2007 WWW.MENTORMAGAZIN.HU – A megújult Mentor Magazin honlapja. IMPRESSZUM
A honlap anyagai szabadon letölthetők. A különleges jogokat külön jelezzük.
Adminisztrátor: admin@mentormagazin.hu. A szerkesztőség címe: info@mentormagazin.hu